Gazons

Een mooi groen gazon. Voor veel mensen onmisbaar in de tuin. Het is dan ook erg belangrijk dat het gazon er optimaal bij ligt. Om een gazon mooi te houden dient er rekening te worden gehouden met onder andere de samenstelling van de grond, de ligging ten opzichte van zon en schaduw en de functie van het gazon. Wilt u bijvoorbeeld uw kinderen laten spelen op het gras of is uw gazon juist bedoeld om van te genieten.

 

Voor de aanleg van een gazon kunt u kiezen uit het leggen van graszoden of het zaaien van gras. Met het leggen van zoden heeft u het snelste resultaat. Het voordeel van graszoden is dat u direct een groen resultaat hebt en dat er minder kans op onkruidgroei is. Een pas gelegd gazon mag de eerste 2 weken niet worden gebruikt. En een gazon dat net is ingezaaid, kan beter de eerste maand niet belopen worden.

 

Zoals u inmiddels weet is het dus erg belangrijk goed na te denken over uw gazon. Wij kunnen u helpen met het maken van de juiste keuzes en natuurlijk met de aanleg. Vraag gerust naar de mogelijkheden of bel voor een afspraak.